Ministrii din UE cauta miliarde de euro, dar fara cresterea datoriilor

Duminica, 14 Septembrie 2014, ora 17:33
1041 citiri
Ministrii din UE cauta miliarde de euro, dar fara cresterea datoriilor
Foto: The Guardian

Ministrii de Finante ai Uniunii Europene au discutat sambata solutii pentru finantarea economiei comunitare cu sume de ordinul miliardelor de euro fara sa creasca datoriile, ei analizand optiuni de la crearea unei piete de capital pan-europene pana la infiintarea unui fond urias de investitii.

Pe fondul redresarii economice fragile din cea mai grava criza financiara din ultima generatie, ministrii de Finante au insarcinat Comisia Europeana si Banca Europeana de Investitii (BEI) sa redacteze o lista de proiecte care sa creeze crestere si sa decida cum sa fie finantate, relateaza Reuters.

"Am dat mandat Comisiei si BEI sa prezinte un raport initial referitor la masurile practice care pot fi luate, proiecte profitabile de investitii care sunt justificate", a declarat ministrul italian al Economiei, Pier Carlo Padoan.

Ministrii urmeaza sa discute proiectele si mijloacele de investitii la urmatoarea lor reuniune, din luna octombrie. Nu sunt disponibile detalii referitoare la natura ...citeste mai departe despre "Ministrii din UE cauta miliarde de euro, dar fara cresterea datoriilor" pe Ziare.com

#Uniunea Europeana ministri finantare economie, #UE ministri finante datorii, #UE economie crestere datorii , #Stiri Macroeconomie