Ministrul de Finante: ''Gaura'' in buget dupa 9 luni este de aproximativ 21 miliarde lei

Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 22:52
783 citiri
Ministrul de Finante: ''Gaura'' in buget dupa 9 luni este de aproximativ 21 miliarde lei
Foto: Faceboo/Florin Citu

Veniturile totale estimate de Guvernul PSD pentru primele 9 luni din 2019 sunt de 249 miliarde lei, iar executia arata 228 miliarde lei, ceea ce inseamna o "gaura" de aproximativ 21 miliarde lei, a scris, marti seara, pe pagina sa de Facebook, ministrul Finantelor, Florin Citu.

"Guvernul PSD a 'estimat' venituri totale 249 miliarde lei in primele 9 luni din 2019. Executia arata 228 miliarde lei! Gaura dupa 9 luni, date deja publicate, aproximativ 21 miliarde lei", a semnalat Citu.

Acesta a precizat ca joi va face o conferinta de presa la sediul MFP.

Pe 6 noiembrie, ministrul Finantelor afirma ca executia bugetara este ingrijoratoare, iar la zece luni vom avea tot crestere pe deficit.

"Executia bugetara de pana acum este ingrijoratoare. La zece luni deficitul creste(...). Situatia confirma cele mai mari temeri ale noastre pe care le-am exprimat, referitoare la situatia bugetara", spunea Citu.

Executia bugetului general consolidat, conform datelor operative ale MFP, s-a incheiat pe primele noua luni ale anului 2019 cu un deficit de 26,97 miliarde de lei, respectiv 2,6% din PIB.

Veniturile bugetului general consolidat au fost in suma de 228,7 miliarde lei, reprezentand 22,2% din PIB, comparativ cu 21,7% din PIB in aceeasi perioada a

anului 2018. Procentual, veniturile au fost cu 11,6% mai mari, respectiv o crestere cu 23,7 miliarde lei, in termeni nominali, fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Cheltuielile bugetului general consolidat au fost in suma de 255,6 miliarde lei, cu 15,3% mai mari comparativ cu perioada similara din 2018.

Agentia de rating Fitch avertizeaza Romania: Deficitul va ajunge la 4%, datoria publica va creste, iar consumul va ramane principalul motor al economieiOrban: Deficitul bugetar la zece luni e, in realitate, mult mai mare de 2,8%. A fost mascatComisia Europeana: Deficitul bugetar al Romaniei va urca la 3,6% din PIB in 2019, motivul principal fiind majorarea pensiilor ...citeste mai departe despre "Ministrul de Finante: ''Gaura'' in buget dupa 9 luni este de aproximativ 21 miliarde lei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
#gaura buget, #executie bugetara, #deficit bugetar romania , #Stiri Macroeconomie