Ministrul de Finante grec se bate cu caramida-n piept: Cand vrea un acord cu creditorii

Joi, 02 Iulie 2015, ora 13:33
1008 citiri

Ministrul grec al Finantelor Yannis Varoufakis a declarat, miercuri seara, ca doreste un acord cu creditorii europeni ai Greciei la o zi dupa aflarea rezultatului referendumului.

"Luni, creditorii vor fi primit mesajul poporului grec. Ei sunt pregatiti de acord, dar voiau sa auda poporul", a declarat Varoufakis pentru postul public de telviziune ERT.

Impas total in rezolvarea crizei din Grecia: Tsipras a reusit sa-i infurie pe liderii UE. Soarta se decide la referendum

Iar Grecia, la randul sau, "vrea luni dimineata o discutie substantiala cu privire la o solutie viabila", si anume care sa cuprinda propuneri referitoare la restructurarea datoriei grecesti si in vederea relansarii, a adaugat el. Cu aceasta conditie, "suntem pregatiti sa acceptam masurile dificile", a subliniat ministrul grec al Finantelor, relateaza BBC News online.

Yannis Varoufakis i-a acuzat pe creditorii tarii sale de santaj, afirmand ca masurile cu privire la banci au fost impuse cu scopul de a obtine ...citeste mai departe despre "Ministrul de Finante grec se bate cu caramida-n piept: Cand vrea un acord cu creditorii" pe Ziare.com

#acord Grecia creditori, #Varoufakis acord creditori, #acord Grecia criza, #criza Grecia , #Stiri Macroeconomie