Ministrul Energiei este nemultumit de conducerea Nuclearelectrica, dupa rezilierea contractului cu CNU

Marti, 11 Aprilie 2017, ora 18:27
1468 citiri
Ministrul Energiei este nemultumit de conducerea Nuclearelectrica, dupa rezilierea contractului cu CNU
Foto: Facebook/Toma Petcu

Propunerea lui Bogdan Stanescu si a Danielei Lulache pentru reinnoirea functiilor de administrator al Nuclearelectrica nu apartine Ministerului Energiei, ci unui actionar minoritar, a declarat marti ministrul de resort Toma Petcu.

"Propunerile Lulache si Stanescu nu ne apartin. Acestea sunt facute de un alt actionar (minoritar) al Nuclearelectrica", a spus Petcu, pentru News.ro, fara a preciza despre ce actionar minoritar este vorba.

El a argumentat ca este nemultumit de actuala conducere a Nuclearelectrica si nu ar fi avut cum sa sustina astfel de propuneri.

"Ministerul Energiei nu avea cum sa sustina cele doua propuneri intrucat la nivelul ministerului exista o nemultumire fata de actuala conducere a Nuclearelectrica din care cei doi fac parte. Nemultumirea vizeaza rezilierea contractului cu Compania Nationala a Uraniului (CNU) care a vulnerabilizat industria nucleara integrata a Romaniei, aspecte cercetate in acest moment de corpul de control al premierului", a afirmat ministrul.

Agentia de presa News.ro a relatat, la sfarsitul lunii martie, ca Nuclearelectrica urmeaza sa numeasca sase membri in consiliul de administratie, pe o perioada de patru ani, incepand cu data de 26 aprilie 2017, ca urmare a incetarii mandatului administratorilor in 25 aprilie.

Lista integrala cu propunerile apare pe site-ul producatorului de energie, pe ordinea de zi in Adunarea Generala a Actionarilor convocata pentru 24 aprilie, alaturi de CV-urile candidatilor.

Propunerile pentru posturile de membri provizorii in consiliul de administratie al Nuclearelectrica sunt: actualul director general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, fostul presedinte al Agentiei Nucleare si pentru Deseuri Radioactive, Florin Tatar, o fosta consiliera a premierului Sorin Grindeanu in perioada in care era presedinte al Consiliului Judetean Timis, Eva-Georgeta Andreas, dar si Cristian Romulus Anton, fost consilier personal in Ministerul Economiei, intre 2012 si 2013, care a candidat anul trecut din partea ALDE pentru functia de consilier in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Pe lista apare si numele lui Cristian Gentea, consilier local in Pitesti, presedinte al PSD Pitesti si secretar executiv interimar al PSD Arges.

Ionut Misa, director general al Directei Generale de Administrare a marilor contribuabili din cadrul ANAF, si secretar de stat in Ministerul Finantelor incepand din luna ianuarie, este o alta propunere a Ministerului Energiei.

Lista include s ...citeste mai departe despre "Ministrul Energiei este nemultumit de conducerea Nuclearelectrica, dupa rezilierea contractului cu CNU" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministrul Energiei Nuclearelectrica, #Bogdan Stanescu Daniela Lulache Nuclearelectrica , #Stiri Macroeconomie