Modelul economic al Statului Islamic se va intoarce impotriva sa?

Joi, 12 Martie 2015, ora 08:05
998 citiri
Modelul economic al Statului Islamic se va intoarce impotriva sa?
Foto: Wikipedia

Gruparea terorista Statul Islamic a fost in atentia intregii lumi pentru decapitarile ostaticilor, dar si pentru brutalitatea cu care actioneaza pentru a castiga cat mai mult teritoriu in Irak si Siria. Insa e posibil ca presiunile financiare la care e supusa sa duca la disparitia ei?

Pentru a se putea extinde, gruparea a gasit surse diverse de finantare, toate ilicite, arata CNBC.

De la vanzarea petrolului furat pana la "donatii" din partea unor lideri din Golf si vanzarea unor antichitati pe piata nearga, economia Statului Islamic este departe de a fi bazata pe un model clasic.

Financial Action Task Force (FATF), o organizatie cu sediul in Franta, a publicat recent un raport ce analizeaza situatia financiara a acestor jihadisti.

De ce e Statul Islamic obligat sa se extinda

Gruparea a primit bani din partea unor binefacatori din regiune, dar si din strangeri de fonduri prin intermediul "retelelor moderne de comunicare", arata documentul. Mai mult, ei au pus mana pe mai ...citeste mai departe despre "Modelul economic al Statului Islamic se va intoarce impotriva sa?" pe Ziare.com

#Statul Islamic economie, #Statul Islamic surse finantare, #Statul Islamic petrol, #jafuri Statul Islamic , #Stiri Macroeconomie