Moise Guran: 2015 va fi un an crunt

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 12:15
1315 citiri
Moise Guran: 2015 va fi un an crunt

La sfarsitul anului vom fi probabil in criza economica, iar 2015 va fi crunt mai ales pentru bugetari, avertizeaza jurnalistul economic Moise Guran.

"Pretul cadourilor electorale pe care le face acum Guvernul se ridica la 1-1,5 miliarde de euro, care in loc sa se duca in investitii, deci in locuri de munca, s-au dus la bugetari, la pensionari, la profesori, la mame. In acelasi timp, datele Comisiei Europene arata ca in ultimul an s-au pierdut in Romania cam 100 de mii de locuri de munca. Sunt lucruri corelate, in economie lucrurile nu se intampla pur si simplu, sunt legate, pretul acesta este si trebuie sa-l stim", a explicat Moise Guran pentru Ziare.com.

In opinia lui, pretul acestor masuri se va reflecta in scadere economica, intr-o foarte perversa de strangulare cauzata de mecanismul MTO care intra de anul viitor: "MTO iti permite sa cheltuiesti mai multi bani pe acelasi deficit, daca ai crestere economica, si te restrange, daca ai scadere economica. Romania inca are crestere ...citeste mai departe despre "Moise Guran: 2015 va fi un an crunt" pe Ziare.com

#recesiune economica Romania, #locuri de munca salarii, #Moise Guran economie , #Stiri Macroeconomie