Moody's avertizeaza despre riscurile care planeaza asupra Romaniei in 2017

Marti, 20 Decembrie 2016, ora 17:24
3137 citiri
Moody's avertizeaza despre riscurile care planeaza asupra Romaniei in 2017
Foto: Arhiva Ziare.com

Relaxarea fiscala din Romania poate afecta perspectivele bugetare si competitivitatea economiei, arata raportul anual al agentiei de rating Moody's pentru Romania.

Institutia estimeaza ca, anul viitor, economia tarii noastre va creste cu 3,7%, ritm puternic incetinit fata de cel din 2016, estimat la 4,8%.

Moody's a mentinut ratingul Romaniei la "Baa3", ultima treapta din categoria calificativelor cu recomandare de investitii, iar perspectiva ratingului a ramas pozitiva.

Agentia de rating puncteaza ca tara noastra a facut progrese semnificative in ultimii ani in corectarea dezechilibrelor macroeconomice si in consolidarea finantelor publice, insa in prezent riscurile sunt in crestere din cauza politicilor de relaxare fiscala din ultimul timp.

Economia a primit mai multi stimuli din partea guvernului in ultimul an. Astfel, salariile bugetarilor au fost majorate la finalul anului trecut cu 10%, veniturile angajatilor din sectorul public de sanatate au crescut cu 25%, o ...citeste mai departe despre "Moody's avertizeaza despre riscurile care planeaza asupra Romaniei in 2017" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Moodys economie Romania, #riscuri economie Romania , #Stiri Macroeconomie