Moody's inrautateste perspectiva Romaniei, ministrul Finantelor spune ca masurile lui vor creste ratingul

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 14:51
2646 citiri
Moody's inrautateste perspectiva Romaniei, ministrul Finantelor spune ca masurile lui vor creste ratingul
Foto: Arhiva site/Gov.ro

Agentia de evaluare financiara Moody's a reconfirmat ratingul Baa3 al Romaniei pentru datoria pe termen lung, insa a inrautatit perspectiva de la "pozitiva" la "stabila".

Agentia de rating a mentinut calificativul Baa3 pentru datoria pe termen lung si cel de P-3 pentru datoria pe termen scurt, modificand insa perspectiva la stabila, de la pozitiva, similar cu nivelul acordat de catre celelalte agentii de rating - Standard & Poor's, Fitch si JCRA.

"Cresterea economica sustenabila, imbunatatirea cadrului institutional si continuarea reformelor structurale, precum si nivelul scazut al datoriei publice, vor contribui la imbunatatirea in viitor a ratingului de tara", a afirmat Viorel Stefan, ministrul Finantelor Publice.

In acest an, toate cele patru agentii de evaluare financiara au reconfirmat ratingurile Romaniei.

Astfel, decizia Moody's vine la doua saptamani dupa ce si agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a Romaniei la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung si scurt in valuta si moneda locala, cu perspectiva stabila.

La sfarsitul lunii martie a acestui an, agentia de rating japoneza JCR a anuntat mentinerea perspectivei stabile si reconfirmarea rating-ului de tara acordat Romaniei (BBB/BBB+) pentru datoria pe termen lung in valuta si in moneda locala.

O actiune similara a venit la inceputul acestui an si din partea agentiei de evaluare financiara Fitch Ratings, care a confirmat ratingurile pentru datoriile pe termen lung in valuta si moneda locala ale Romaniei la "BBB minus", perspectiva asociata pentru ambele calificative fiind stabila.

Ratingul "BBB minus" este de tip "investment grade" (recomandat pentru investitii). ...citeste mai departe despre "Moody's inrautateste perspectiva Romaniei, ministrul Finantelor spune ca masurile lui vor creste ratingul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Moodys rating inrautatit Romania datorie , #Stiri Macroeconomie