Moody's: Romania sta mai bine economic ca Spania, Ungaria sau Portugalia

Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 14:09
869 citiri
Moody's: Romania sta mai bine economic ca Spania, Ungaria sau Portugalia
Foto: Moody

Agentia de rating Moody's a imbunatatit perspectiva de rating a Romaniei de la stabila la pozitiva si a reconfirmat rating-ul suveran la Baa3 (grad investitional).

"Decizia agentiei de rating reflecta progresul semnificativ inregistrat de Romania in corectarea dezechilibrelor macroeconomice si in reducerea vulnerabilitatilor economiei la socurile externe, creand astfel premisele pentru o crestere economica solida.

De asemenea, eforturile sustinute din ultimii ani in procesul de consolidare fiscala si de reducere a deficitului bugetar, dar si in stabilizarea nivelului datoriei publice guvernamentale sunt factori cheie care au contribuit la imbunatatirea perspectivei de rating", informeaza Ministerul Finantelor Publice printr-un comunicat remis sambata.

Moody's intareste prognozele oficiale si apreciaza ca Romania va cunoaste o accelerare a cresterii economice de 4,1% in anul 2016, fata de 3,5% estimat pentru 2015, pe fondul unei expansiuni robuste a consumului privat si ...citeste mai departe despre "Moody's: Romania sta mai bine economic ca Spania, Ungaria sau Portugalia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Moody rating Romania, #Moody perspectiva pozitiva Romania , #Stiri Macroeconomie