Mugur Isarescu: 2016 se anunta a fi un an tumultos

Marti, 09 Februarie 2016, ora 16:43
1535 citiri
Mugur Isarescu: 2016 se anunta a fi un an tumultos
Foto: Arhiva YouTube/BNR

Anul 2016 se anunta a fi unul tumultuos, insa multe dintre valuri sunt relativ departe de tara noastra, a declarat, marti, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, intr-o conferinta de prezentare a raportului asupra inflatiei.

"Nu negam incertitudinile. Credem ca anul 2016 se anunta un an tumultuos. Nu stiu daca este cuvantul cel mai potrivit. Observam ca multe dintre valuri sunt relativ mai departe de Romania. Sentimentul meu este ca piata valutara s-a adancit, nu mai e atat de emotionala - si va vorbeste o persoana care din foarte multe motive urmareste piata valutara in fiecare dimineata.

Am trecut peste momente de exces de lichiditate datorita acumularii cheltuielilor bugetare din ultimele doua luni ale anului, excedent de lichiditate masiv in ianuarie. Piata a functionat, s-a echilibrat singura. In anumite momente a trebuit sa intervenim si noi", a admis Isarescu.

Potrivit acestuia, se remarca o maturitate a pietei, acesta fiind un lucru extrem de... citeste mai departe despre "Mugur Isarescu: 2016 se anunta a fi un an tumultos" pe Ziare.com

#Isarescu BNr 2016, #prognoze BNR 2016, #economie Romania 2016, #prognoze 2016, #economie 2016 , #Stiri Macroeconomie