Nicolae Vacaroiu, despre cum e furat bugetul de stat: Sunt deturnari de bani legale, acte normative

Vineri, 05 Februarie 2016, ora 16:42
1357 citiri
Nicolae Vacaroiu, despre cum e furat bugetul de stat: Sunt deturnari de bani legale, acte normative
Foto: captura video Europa FM

Presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, recunoaste ca Fondul de Rezerva al Guvernului a fost majorat nejustificat, in ultimii ani, insa acest lucru s-a efectuat sub acoperirea legii, cu ajutorul actelor normative.

Intr-un interviu pentru Europa FM, Vacaroiu spune ca prejudiciul adus statului roman in ultimii 10 ani, conform descoperirilor facute de Curtea de Conturi, se ridica la peste doua miliarde de euro.

"In anul 2015, pentru anul 2014, sunt 127 de dosare pe care le-am trimis pentru cercetare penala. Sunt in desfasurare, fie la Parchete, Curti de Apel, DNA, DIICOT, ICCJ. Separat, tot in 2015 pentru 2014, mai avem inca 75 de sesizari, care sunt in discutia plenului Curtii de Conturi.

In perioada 2005-2015 au fost inaintate Ministerului Public 675 de solicitari pentru declansarea procedurii de cercetare penala. Toate insumeaza un prejudiciu total de 2,1 miliarde de euro. Unele au fost solutionate, altele sunt in curs.

Avem si situatii in care prejudiciul produs ...citeste mai departe despre "Nicolae Vacaroiu, despre cum e furat bugetul de stat: Sunt deturnari de bani legale, acte normative" pe Ziare.com

#Nicolae Vacaroiu Fond de Rezerva Guvern, #Vacaroiu prejudiciu Guvern, #Curtea de Conturi Fond de Rezerva , #Stiri Macroeconomie