Nigel Farage: UK mai degraba plateste in continuare bani UE decat sa lase imigranti in tara

Joi, 30 Iunie 2016, ora 11:26
974 citiri
Nigel Farage: UK mai degraba plateste in continuare bani UE decat sa lase imigranti in tara
Foto: Facebook/Nigel Farage

Liderul partidului eurosceptic UKIP, Nigel Farage, care a sustinut campania pro-Brexit, a declarat ca Marea Britanie poate sa faca anumite compromisuri pentru a garanta accesul la piata unica europeana. Iar printre acestea se numara si o posibila contributie la bugetul anual al blocului comunitar.

Reamintim ca, inainte de referendum, unul dintre argumentele-cheie ale celor care sustineau iesirea Marii Britanii din UE a fost tocmai contributia anuala la bugetul blocului comunitar, care se ridica la peste 350 de milioane de euro pe zi.

Ei sustineau ca banii pot fi folositi mai bine pe plan local decat sa mearga la Bruxelles, desi o parte din aceasta suma se intorcea in buzunarele britanicilor sub forma de subventii si de investitii.

Iar Nigel Farage a explicat, in cadrul unui interviu acordat publicatiei franceze Le Figaro, ca se poate lua totusi in calcul o contributie la bugetul UE, chiar si dupa iesirea Marii Britanii.

"Desigur. Poate exista un compromis cu UE, inclusiv o ...citeste mai departe despre "Nigel Farage: UK mai degraba plateste in continuare bani UE decat sa lase imigranti in tara" pe Ziare.com

#Nigel Farage contributie buget UE, #contributie Marea Britanie buget UE , #Stiri Macroeconomie