Noi autostrazi in Romania? Ce vrea sa construiasca Guvernul cu bani de la UE

Joi, 11 Decembrie 2014, ora 11:17
884 citiri
Noi autostrazi in Romania? Ce vrea sa construiasca Guvernul cu bani de la UE
Foto: Live Arad

Autoritatile au in plan sa obtina bani europeni pentru mari proiecte de infrastuctura. Unul dintre acestea este Autostrada Montana, care ar costa aproximativ 7,5 miliarde de euro.

Concret, Romania vrea bani pentru construirea acestei artere dintr-un fond special al Comisiei Europene (CE), de 21 de miliarde de euro, creat pentru investitiile strategice din Uniunea Europeana, scrie Ziarul Financiar.

Comisia Europeana ne da mai multi bani pentru autostrazi - Decizia, semnata de Corina Cretu (Video)

Astfel, autoritatile din tara noastra au trimis numeroase proiecte prin care vor sa acceseze aceste fonduri, printre care se numara Autostrada Montana intre Bors si Ungheni si Autostrada Dunare - Marea Neagra, care ar urma sa lege Constanta de Nadlac.

Pe lista propunerilor inaintate de Romania Comisiei Europene se afla si proiecte care nu au fost incluse in masterplanul de transport, document care contine prioritatile de infrastructura al tarii noastre, pana in anul 2030.

Dintre ...citeste mai departe despre "Noi autostrazi in Romania? Ce vrea sa construiasca Guvernul cu bani de la UE" pe Ziare.com

#autostarzi bani UE, #Autostrada Montana, #Autostrada Dunare Marea Neagra , #Stiri Macroeconomie