Noile reguli privind evaziunea fiscala ar putea fi aprobate in sedinta de guvern de miercuri

Marti, 22 Mai 2018, ora 13:07
1282 citiri
Noile reguli privind evaziunea fiscala ar putea fi aprobate in sedinta de guvern de miercuri
Foto: Arhiva Facebook/ Eugen Orlando Teodorovici

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, spera ca memorandumul privind modificarea prevederilor legale referitoare la evaziunea fiscala sa fie aprobat in sedinta de guvern de miercuri, urmand ca acest set de schimbari sa fie prezentate public "la final de iunie, poate iulie".

"Doamna ministru (al Afacerilor Interne, Carmen Dan - n.red.) spunea de un memorandum, de o intentie a noastra, a Guvernului, de a schimba ceea ce inseamna prevedere legala pe evaziune fiscala.

A fost saptamana trecuta intr-o prima lectura si sper ca maine, in Guvern, sa aprobam acest document, care, de fapt, porneste analiza discutiei, evaluarea si propunerile vizavi de modificarea legilor sau actelor normative care se refera la evaziune fiscala - de la Legea 241 pana la Codul Penal, de Procedura Penala, alte acte normative care vizeaza intr-un fel sau altul aceasta zona de evaziune fiscala. (...)

La final de iunie, poate iulie, am dori ca acest set de modificari legislative sa se poata prezenta public si, daca mai sunt anumite lucruri de facut, sa fie facute intr-un cadru deschis, transparent, inspirandu-ne din practica europeana", a declarat Teodorovici, marti, la Palatul Parlamentului, la Forumul "Managementul integrat al frontierelor. Combaterea traficului ilegal si a evaziunii fiscale".

El a adaugat ca intentia Executivului este de a modifica legislatia pe evaziune fiscala tinand cont de practicile europene, in scopul incurajarii mediului de afaceri.

"Intentia este una simpla - ne inspiram din practicile europene. Intentia noastra este de a avea un cadru legislativ care sa stimuleze, alaturi de alte masuri pe care Guvernul le adopta in zona fiscala si nu numai, sa incurajam mediul de afaceri.

Avem practici, foarte multe dosare, sesizari facute catre parchete fara justificare pentru orice suma, oricat de mica este ea. Sunt practici europene care arata foarte clar ca lucrurile, de la caz la caz, se discuta. Nu orice inseamna fapta penala, sumele trebuie recuperate la bugetul de stat si nu inchise companii, lasati oameni pe drumuri si economia sa aiba de suferit pentru ca o astfel de practica continua", a afirmat Teodorovici.

Platesti la stat toata suma, nu te duci la puscarie

PSD a anuntat inca din luna martie, prin vocea ministrului de Finante, Eugen Teodorovici, ca vrea sa schimbe legislatia privind evaziunea fiscala, pentru ca investitorii sa nu mai fie speriati ca pot face puscarie in Romania pentru asa ceva: daca sunt prinsi, dau banii inapoi si scapa. ...citeste mai departe despre "Noile reguli privind evaziunea fiscala ar putea fi aprobate in sedinta de guvern de miercuri" pe Ziare.com

#Teodorovici evaziune fiscala, #memorandum legislatie evaziune fiscala, #sedinta Guvern evaziune fiscala , #Stiri Macroeconomie