Nou gazoduct ce trece prin Romania: Transgaz primeste 179 de milioane de euro de la UE

Miercuri, 20 Ianuarie 2016, ora 22:23
1140 citiri
Nou gazoduct ce trece prin Romania: Transgaz primeste 179 de milioane de euro de la UE
Foto: Facebook/Transgaz

Conducta BRUA, care va lega retelele de gaze naturale din Bulgaria, Romania, Ungaria si Austria, reprezinta o contributie romaneasca importanta la cresterea securitatii aprovizionarii cu gaze naturale a UE, prin diversificarea surselor de aprovizionare cu gaz a Europei Centrale, a transmis, miercuri, Ministerul Energiei de la Bucuresti.

Comitetul de Coordonare CEF-Energie (Connecting Europe Facility-Energy), din cadrul Comisiei Europene, a validat, pe 19 ianuarie 2016, finantarea cu suma de 179 milioane de euro a lucrarilor ce urmeaza sa fie efectuate de compania Transgaz la sistemul national de transport a gazelor naturale romanesc in vederea dezvoltarii conductei BRUA.

Transgaz a depus cererea de finantare pentru proiectul de interconectare BRUA pe data de 12 octombrie 2015, in cadrul apelului lansat de Comisia Europeana la inceputul lunii iunie, anul trecut. Din cele 15 proiecte validate, 9 sunt in sectorul gazelor naturale, cu o finantare totala disponibila de 207 milioane de ...citeste mai departe despre "Nou gazoduct ce trece prin Romania: Transgaz primeste 179 de milioane de euro de la UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gazoduct Romania bani UE, #gazoduct nou Romania , #Stiri Macroeconomie