Noul Drum al Matasii, proiect-mamut de 7,6 miliarde de dolari: Va lega unele dintre cele mai stinghere tari din lume

Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 08:29
1680 citiri
Noul Drum al Matasii, proiect-mamut de 7,6 miliarde de dolari: Va lega unele dintre cele mai stinghere tari din lume
Foto: EIA

Un proiect-mamut a primit unda verde la mijlocul lunii decembrie, astfel ca unele dintre cele mai stinghere economii ale lumii vor fi unite printr-un nou "Drum al Matasii".

Ceremonia prin care a fost parafata intelegerea pentru construirea gazoductului TAPI a avut loc in Turkmenistan pe 13 decembrie, aminteste Business Insider, care citeaza OilPrice.com.

Discutiile legate de aceasta conducta dateaza de zeci de ani, insa abia acum au fost create premisele necesare.

Proiectul TAPI presupune transportul gazelor naturale din Turkmenistan in Afghanistan, Pakistan si India, iar valoarea sa este estimata la 7,6 miliarde de dolari.

La ceremonia de semnare a memorandumului pe aceasta tema au participat lideri din cele patru tari, iar momentul este unul extrem de important pentru regiune, avand in vedere ca gazoductul de 1.800 de kilometri ar putea revitaliza comertul din Asia Centrala si de Sud, ruta cunoscuta sub denumirea de Noul Drum al Matasii.

Scurt istoric

O conducta ...citeste mai departe despre "Noul Drum al Matasii, proiect-mamut de 7,6 miliarde de dolari: Va lega unele dintre cele mai stinghere tari din lume" pe Ziare.com

#proiect gazoduct TAPI, #gazoduct TAPI, #gazoduct Asia, #proiect gaze Asia , #Stiri Macroeconomie