Nu Italia ar trebui sa fie principala ingrijorare: Ce tara e adevarata bomba cu ceas a Europei

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 08:17
1693 citiri
Nu Italia ar trebui sa fie principala ingrijorare: Ce tara e adevarata bomba cu ceas a Europei
Foto: Arhiva Ziare.com

Rezultatul referendumului din Italia a trimis un fior in intreaga Europa, insa imediat dupa ce lumea a inteles pe deplin situatia, apele s-au mai calmat. Motivul e simplu: ca si in cazul Brexit, efectele nu se vor simti imediat. Asa ca ar trebui sa ne luam putin ochii de la Roma si sa ne indreptam atentia catre Atena.

Ignorat destul de mult in ultima vreme, statul elen - "copilul crizei", cum mai e cunoscut - se afla din nou la rascruce, scrie Simon Nixon intr-un editorial publicat de Wall Street Journal.

Jurnalistul WSJ incepe articolul cu mentiunea ca Europa nu se afla acum in mijlocul unei furtuni financiare pentru ca - cel mai probabil - problemele Italiei vor ramane intre granitele tarii si nu se vor extinde. Cel putin deocamdata. Ba mai mult, acestea nu sunt noi, ci reflecta toti anii in care statul peninsular a fost guvernat prost.

De fapt, problemele Italiei au inceput din momentul in care a aderat la zona euro. Pentru ca nu a mai avut o moneda proprie, pe care sa o ...citeste mai departe despre "Nu Italia ar trebui sa fie principala ingrijorare: Ce tara e adevarata bomba cu ceas a Europei" pe Ziare.com

#probleme Grecia, #bani Grecia, #Grecia zona euro , #Stiri Macroeconomie