O bucata de doar 6 km din autostrada Comarnic-Brasov va costa peste 30 de milioane de euro. Licitatia a durat 2 ani

Joi, 01 Iunie 2017, ora 15:37
1076 citiri
O bucata de doar 6 km din autostrada Comarnic-Brasov va costa peste 30 de milioane de euro. Licitatia a durat 2 ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Autostrada Comarnic - Brasov este cu un pas mai aproape de realizare, incepand de miercuri. E drept ca este un pas foarte mic si foarte greu facut - a fost desemnat castigatorul licitatiei pentru sectorul Rasnov - Cristian, de 6,5 kilometri, dupa aproape doi ani de la lansare.

"Pe data de 31 mai, CNAIR SA a finalizat procedura de achizitie publica si a comunicat rezultatul analizarii ofertelor pentru proiectarea si executia sectorului de autostrada Rasnov - Cristian (km 162+300 - km 168+600) si a drumului de legatura cu profil de autostrada care asigura descarcarea traficului rutier spre municipiul Brasov", anunta un comunicat al CNAIR, remis joi Ziare.com.

In comunicat se mai arata ca sectorul respectiv face parte din lotul 2, respectiv tronsonul Comarnic - Brasov, al autostrazii Bucuresti - Brasov, care va avea 168 de kilometri.

"Procedura de achizitie publica a fost castigata de Asocierea S.C Alpenside S.R.L. - S.C. Specialist Consulting S.R.L. In prezent, se asteapta expirarea termenului legal de 10 zile pentru transmiterea unor eventuale notificari/contestatii, privind rezultatul procedurii de atribuire", mai transmite CNAIR.

Ceea ce nu transmite insa compania nationala de infrastructura rutiera este ca pretul este de 118 milioane de lei, fara TVA (ceea ce inseamna peste 30 de milioane de euro cu tot cu TVA), dar si ca procedura de licitatie a fost demarata in iulie 2015.

Potrivit Biz Brasov, oferta Asocierii S.C Alpenside S.R.L. - S.C. Specialist Consulting S.R.L. a fost declarata castigatoare pe 25 noiembrie 2016.

Lucrarile pe tronsonul Rasnov - Cristian erau estimate initial la 150 de milioane de lei, fara TVA.

Portiunea Comarnic - Brasov va avea o lungime de 53 de kilometri, pornind din dreptul podului dinspre Breaza si incheindu-se la Cristian, de unde soferii vor putea sa coboare pe drumul de legatura spre Brasov, oras aflat la cativa kilometri distanta.

In ce priveste termenul de finalizare, este greu de crezut ca acesta va fi in anul 2017.

CNAIR sustine ca in buget sunt prevazute sumele necesare pentru autostrada Comarnic-Brasov si centura CapitaleiAutostrazile Comarnic-Brasov si Tg.Mures-Iasi au fost scoase de pe lista drumurilor prioritareMinistrul Transporturilor anunta ca anul viitor vor fi gata 150 de km de autostrada. Anul acesta s-au facut doar 15 km

F.N. ...citeste mai departe despre "O bucata de doar 6 km din autostrada Comarnic-Brasov va costa peste 30 de milioane de euro. Licitatia a durat 2 ani" pe Ziare.com

#contract constructie Rasnov Cristian, #constructie autostrada Comarnic Brasov, #CNAIR autostrada Comarnic Brasov , #Stiri Macroeconomie