O criza ciudata la nivel european: cea a alunelor turcesti

Joi, 21 August 2014, ora 11:55
1038 citiri
O criza ciudata la nivel european: cea a alunelor turcesti
Foto: Papinier elehida

Anul acesta, cel mai mare producator de alune din lume, Turcia, a fost expus unor conditii climatice nefavoabile, care au dus la scaderea productiei anuale cu 260.000 tone, respectiv de la 800.000 tone la 540.000 tone.

O clima neobisnuita a dus la compromiterea acestor produse naturale, care in Turcia se culeg direct din padure, prezentand deci calitati ecologice perfecte, informeaza portalul 20 Minutes.

Dupa o grindina putin obisnuita in Turcia, a intervenit inghetul in intreaga Asie Mica, unde se aflau alunisurile, iar florile au fost distruse inainte de polenizare, compromitand recoltele.

Primul efect pe plan economic a fost explozia preturilor la alune. Preturile au urcat simtitor de la 5.000 dolari tona in februarie, la 8.000 dolari in vara, cand ar fi trebuit sa apara noua recolta, iar alunele sa se ieftineasca.

Dat fiind ca Turcia produce 70% din recolta de alune a lumii, publicatia apreciaza ca vor fi afectate ...citeste mai departe despre "O criza ciudata la nivel european: cea a alunelor turcesti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alune productie modiala, #alune scaderea productiei, #alune turcesti , #Stiri Macroeconomie