Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O descoperire senzationala: indeletnicirea cu agricutura a fost fatala pentru umanitate

O descoperire senzationala: indeletnicirea cu agricutura a fost fatala pentru umanitate
S-a crezut multa vreme ca trecerea de la societatea primitiva, bazata pe vanatoare, la una mai evoluata bazata pe culturile agricole, a adus numai beneficii civilizatiei umane.

Dintr-un anumit punct de vedere acest concept este justificat. Agricultura a stabilizat omenirea, i-a permis sa se ocupe de urbanizare, de infrastructura, de arte si literatura, scrie Factroom.

Un paradox: creste natalitatea, dar scade populatia

Dar cercetari recente au scos la iveala si alte aspecte. Datorita agriculturii omul a devenit mai sedentar, s-au dezvoltat bacili si virusi inca necunoscuti, au inceput sa apara epidemiile, iar populatia s-a lansat intr-un puternic declin indeosebi in Europa.

In ultimele decenii, au fost efectuate numeroase studii privind sedentarismul relativ, generat de activitatea agricola, incomparabil mai pronuntat decat in cazul societatii care evolua contand pe vanatoare.

Adusa din Asia si din zona Mediteraniana, agricultura devenea o cutuma in Europa acum circa ...citeste mai departe despre "O descoperire senzationala: indeletnicirea cu agricutura a fost fatala pentru umanitate" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 797 ori