O plangere din Ungaria e motivul pentru care Comisia Europeana a venit in inspectie neanuntata in Romania (Surse)

Joi, 07 Iulie 2016, ora 19:42
754 citiri
O plangere din Ungaria e motivul pentru care Comisia Europeana a venit in inspectie neanuntata in Romania (Surse)
Foto: Arhiva Ziare.com

Ancheta Comisiei Europene pe piata gazelor din Romania ar fi pornit in urma unei plangeri depuse de o companie din Ungaria, au declarat surse din sectorul energetic.

Reamintim ca verificarile au avut loc in iunie si au reprezentat o premiera: a fost prima inspectie inopinata in tara noastra facuta de aceasta institutie.

"Comisia Europeana este foarte pornita impotriva Transgaz pentru faptul ca, de mai multi ani, a tot tergiversat investitia prin care sa poata fi posibil exportul de gaze din Romania spre Ungaria (prin conducta Arad-Szeged - n.red.). Ancheta a pornit de la o plangere din Ungaria privind faptul ca Romania nu exporta spre aceasta tara gazele ieftine pe care le produce, ceea ce ar insemna blocarea circulatiei marfurilor in interiorul spatiului comunitar", au precizat surse din sectorul energetic pentru Agerpres.

In acest moment, prin conducta Arad-Szeged nu se pot realiza decat importuri de gaze din Ungaria spre Romania. Transgaz are in plan derularea unor ...citeste mai departe despre "O plangere din Ungaria e motivul pentru care Comisia Europeana a venit in inspectie neanuntata in Romania (Surse)" pe Ziare.com

#ancheta Comisia Europeana piata gazelor, #ancheta piata gazelor , #Stiri Macroeconomie