O tara vecina cu Rusia, asul din maneca Europei pentru alimentarea cu gaze - Romania are mult de munca

Joi, 30 Aprilie 2015, ora 06:57
1077 citiri
O tara vecina cu Rusia, asul din maneca Europei pentru alimentarea cu gaze - Romania are mult de munca
Foto: Wikipedia/Kheo17

O tara vecina Rusiei joaca un rol important pentru alimentarea cu gaze a Europei, in viitorul apropiat, insa Romania are mult de muncit daca vrea sa beneficieze de aceasta "mina de aur".

Azerbaidjanul planuieste sa creasca productia de gaze la 50-60 de miliarde de metri cubi, a declarat de curand Matig Aliyev, ministrul Energiei de la Baku, care a transmis ca legaturile in domeniul energetic intre tara sa si Europa se vor intari in viitorul apropiat.

"In urmatorii ani vom implementa niste proiecte foarte importante, care ne vor ajuta sa devenim un exportator important de gaze naturale. Un exemplu e Coridorul Sudic. Multe state au intentii bune in ceea ce priveste aceasta ruta, care nu intampina nicio dificultate financiara", a explicat oficialul azer, care a spus ca tara sa mai are rezerve suficiente pentru inca 90 de ani, potrivit agentiei APA.

UE spera sa-si reduca dependenta de gazele rusesti - iata ce carte vrea sa joace

Coridorul Sudic de Gaze este un proiect al ...citeste mai departe despre "O tara vecina cu Rusia, asul din maneca Europei pentru alimentarea cu gaze - Romania are mult de munca" pe Ziare.com

#Europa gaze Azerbaidjan, #proiecte gaze Europa, #gaze Europa, #Romania proiecte gaze , #Stiri Macroeconomie