Oficial ne merge bine: In ce domeniu se afla Romania in frunte si cum ne putem folosi de acest avantaj

Joi, 03 Decembrie 2015, ora 10:57
905 citiri
Oficial ne merge bine: In ce domeniu se afla Romania in frunte si cum ne putem folosi de acest avantaj
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania se afla intre primele trei state din Uniunea Europeana ca stabilitate macroeconomica, potrivit datelor Tabloului de bord pe 2015 al dezechilibrelor marcoeconomice publicat de Eurostat la finele lunii trecute.

Mai precis, alaturi de Cehia si Polonia, tara noastra respecta 13 din cele 14 criterii cerute de UE pentru asigurarea stabilitatii la nivelul intregii economii.

Primele 11 criterii existau si anterior situatiei publicate pentru anul in curs si la aceste criterii Romania se incadra relativ lejer, cu exceptia pozitiei investitionale nete (aceeasi care dadea batai de cap Cehiei si Poloniei, desi merita observat ca Cehia este la un pas de a indeplini si acest criteriu, ca urmare a plasamentelor pe care propriul capital le-a facut in strainatate).

Dincolo de problemele generalizate in statele europene cu datoria publica, cu somajul si cu crearea de locuri de munca, se cuvine a fi facuta o precizare importanta din perspectiva apetitului pentru consum din import, ...citeste mai departe despre "Oficial ne merge bine: In ce domeniu se afla Romania in frunte si cum ne putem folosi de acest avantaj" pe Ziare.com

#Romania stabilitate macroeconomica, #Romania macroeconomie, #Romania macroeconomie UE , #Stiri Macroeconomie