Pacaleala MTS Leasing s-a terminat. Victimele - clientii si constructorii

Miercuri, 06 Iulie 2005, ora 21:05
983 citiri

Clientii unei cunoscute firme de finantare imobiliara traiesc clipe de tensiune. Ei se tem ca vor ramane cu casele neterminate, dupa ce au platit in avans sume destul de mari.Compania MTS Leasing a debutat viguros pe piata, propunand solutii interesante de achizitionare a locuintelor.

Pe scurt, beneficiarul dadea un avans, apoi o societate de constructii incepea sa ridice cladirea. Aceasta primea banii de la MTS Leasing, pe stadii de executie, care urma sa-si recupereze investitia de la cumparator.

Companie cu capital german, MTS Leasing functiona in Romania prin intermediul unor agentii autorizate, oferind finantare pentru diferite tipuri de imobile.

Se pare ca de ceva timp, operatiunile s-au blocat.

"Am achitat un avans la credit, care impreuna cu taxele de management si de procesare insuma 15.000 euro. Pretul total al casei este de 70.000 euro, asadar valoarea finantata se cifreaza pe la 55.000 euro", ne-a povestit un client, sub protectia anonimatului.

"Firma de constructii lucra deja la interior, dar la un moment dat s-a oprit, pentru ca MTS Leasing nu a mai semnat procesul-verbal al unei faze de executie. Contractul dintre cele trei parti, care stabilea etapizarea lucrarilor, are doar doua semnaturi, a mea si a companiei de constructii. Cei de la MTS m-au purtat cu vorba, spunand ba ca lipseste persoana competenta sa semneze, ba ca lipseste altceva", a marturisit clientul.

Buba s-a spart ieri, cand s-a aflat ca Theo Metzen (general manager la MTS Leasing) si Matthias Metzen (director reprezentanta) au plecat din Romania.

La sediul central al firmei din Bucuresti, strada Iancu Niculae, s-a produs panica. Au venit cativa clienti, sa ceara lamuriri, dar acestia nu au primit nici un fel de informatie concreta.

Cladirea era sigilata, in curtea imensa mai putea fi zarit doar un paznic. Acum se afla in stare de alerta atat beneficiarii persoane fizice (in numar de circa 700), cat si firmele de constructii care nu si-au mai primit banii pe serviciile prestate.

Nu se cunoaste valoarea totala a pagubelor, dar se vehiculeaza sume intre 50 si 100 milioane de euro. Este asteptata formarea unei echipe de specialisti, care sa faca o evaluare exacta.

Autor: Valentin Gros

Banii Nostri