Pana sa avem metrou spre aeroport am putea ajunge la Otopeni cu un tren usor

Luni, 03 Octombrie 2016, ora 23:03
1178 citiri
Pana sa avem metrou spre aeroport am putea ajunge la Otopeni cu un tren usor
Foto: bucharestairports.ro

Ministerul Transporturilor are in plan construirea unei linii de tren usor, de suprafata, intre Bucuresti si aeroportul "Henri Coanda" din Otopeni, care sa fie finalizata mai repede decat magistrala 6 de metrou, care are ca termen anul 2021.

Declaratia a fost facuta de cel ce conduce MT, Sorin Buse, in cadrul unei dezbateri online, in contextul in care Bucurestiul va gazdui patru meciuri la Campionatul European de Fotbal peste patru ani.

"Exista o solutie intr-un dosar din minister, referitoare la legatura pe calea ferata si aeroportul Otopeni, de suprafata. Va functiona ca un tren usor intre Bucuresti si Otopeni. Cand metroul va fi pus in pus in functiune, in 2021, aceasta conexiune va fi folosita altfel", a spus Buse.

Dupa 2021, dupa intrarea in functiune a magistralei, acest tren va putea fi folosit pentru a conecta mai multe gari din Bucuresti.

Ministerul are in plan si un proiect complementar, prin care statiile de metrou vor fi conectate cu localitati din jurul ...citeste mai departe despre "Pana sa avem metrou spre aeroport am putea ajunge la Otopeni cu un tren usor" pe Ziare.com

#tren usor aeroport Otopeni, #tren usor Bucuresti aeroport Otopeni, #tren usor Otopeni , #Stiri Macroeconomie