Panama Papers: Omul prin care poate fi luata urma averii lui Putin

Luni, 04 Aprilie 2016, ora 14:55
1698 citiri
Panama Papers: Omul prin care poate fi luata urma averii lui Putin
Foto: Arhiva Kremlin

Sume de sute de milioane de lire sterline apar transferate prin firme offshore ale unui prieten vechi al lui Putin, violoncelistul Serghei Roldughin, in documentele Panama Papers.

Serghei Roldughin si Putin sunt prieteni de la 20 de ani. Roldughin i-a facut cunostinta tanarului ofiter KGB cu fosta sa sotie, Ludmila, si tot el i-a botezat prima fata, pe Maria, relateaza The Guardian.

Fiecare dintre cei doi barbati s-a bucurat de succes, din a doua jumatate a anilor '80. Unul a ales arta, celalalt politica.

Putin a fost trimis ca agent secret in Germania de Est, unde i s-a nascut a doua fiica, Katia. Dupa prabusirea Uniunii Sovietice, Putin a fost consilier al primarului din Sankt Petersburg, viceprimar, seful Serviciului Federal de Securitate (FSB), prim-ministru si presedinte.

Roldughin, care era violoncelist, a ajuns prim-solist al Teatrului Mariinsky si rector al conservatorului din Sankt Petersburg.

Muzicianul este citat in numeroase biografii ale lui Putin. ...citeste mai departe despre "Panama Papers: Omul prin care poate fi luata urma averii lui Putin" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Panama Papers Putin violoncelist, #Panama Papers evaziune offshore Putin , #Stiri Macroeconomie