Parlamentul a adoptat propunerea lui Liviu Dragnea pentru programul Vitamina D

Joi, 14 Februarie 2019, ora 21:44
793 citiri
Parlamentul a adoptat propunerea lui Liviu Dragnea pentru programul Vitamina D
Foto: Arhiva Facebook/ Liviu Dragnea

Parlamentul a adoptat, joi in plen reunit, doua amendamente ale presedintelui PSD, Liviu Dragnea, care prevad suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii cu 295 de milioane de lei pentru implementarea programelor Vitamina D, Panorama si Teste markeri tumorali, bugetele MFP si SPP fiind diminuate.

"Se suplimenteaza bugetul Ministerului Sanatatii la capitolul 66.01 'Sanatate', titlul 20 'Bunuri si servicii' cu suma de 295.000 mii lei, credite bugetare si credite de angajament, pentru urmatoarele programe de sanatate: Vitamina D, Panorama si Teste markeri tumorali. In mod corespunzator se modifica celelalte anexe la bugetul Ministerului Sanatatii", prevede amendamentul liderului PSD Liviu Dragnea, admis, joi, de plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului.

Pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii va fi redus bugetul Ministerului Finantelor cu 110 milioane de lei.

"Se diminueaza bugetul Ministerului Finantelor Publice - Actiuni generale, Anexa 02/65, cu suma de 110.000 mii lei, credite de angajament si credite bugetare, de la capitolul 51.01, titlul 55", prevede amendamentul, la sursa de finantare.

Un alt amendament al presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, adoptat de Legislativ, prevede suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii cu 230 milioane de lei pentru suplimentarea subventiei de echilibrare catre Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

"Se suplimenteaza bugetul Ministerului Sanatatii cu suma de 230.000 mii lei, credite bugetare si credite de angajament, la capitolul 56.01 -Transferuri cu caracter general intre diferite nivele ale administratiei-, titlul 51 -Transferuri intre unitati ale administratiei publice-, alin. 51.11 - Transferuri din bugetul de stat catre bugetul fondului national unic de asigurari sociale de sanatate- pentru suplimentarea subventiei de echilibrare catre Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate", potrivit celui de-al doilea amendament al liderului PSD.

Pentru asigurarea implementarii programelor, a fost propusa diminuarea bugetului Serviciului de Paza si Protectie (SPP) cu suma de 50 milioane lei.

"Se diminueaza bugetul Serviciului de Protectie si Paza, Anexa 03/33, cu suma de 50.000 mii lei, credite bugetare si credite de angajament,, de la capitolul 61.01 -Ordine publica si siguranta nationala-, din care 40.000 mii lei de la titlul 10 -Cheltuieli de personal-, 5.000 mii lei de la titlul 20 -Bunuri si servicii- si 5.000 mii lei de la titlul ...citeste mai departe despre "Parlamentul a adoptat propunerea lui Liviu Dragnea pentru programul Vitamina D" pe Ziare.com

#amendamente buget Dragnea vitamina D, #program vitamina D Dragnea , #Stiri Macroeconomie