Parlamentul Greciei a votat austeritatea lui Tsipras - masurile sunt chiar mai dure decat cereau creditorii

Sambata, 11 Iulie 2015, ora 08:25
947 citiri
Parlamentul Greciei a votat austeritatea lui Tsipras - masurile sunt chiar mai dure decat cereau creditorii
Foto: Facebook/Alexis Tsipras

Parlamentul Greciei a aprobat, vineri noapte, pachetul de reforme economice inaintat de Guvernul condus de Alexis Tsipras in scopul obtinerii unui nou program de finantare.

In urma votului, Tsipras, care a intampinat opozitia unor parlamentari provenind chiar din propriul sau partid, in semn de protest fata de masurile de austeritate propuse, a declarat ca are "un mandat puternic" pentru a finaliza negocierile cu creditorii Greciei, informeaza BBC.

Tsipras a obtinut in Parlament 251 de voturi in favoarea masurilor propuse, 32 de voturi impotriva si opt abtineri. Au fost absenti de la sedinta noua parlamentari, printre care si ministrul demisionar al Finantelor, Yanis Varoufakis.

Grecia fierbe, Yanis Varoufakis a plecat in vacanta

"Prioritatea este acum sa avem un rezultat pozitiv in urma negocierilor", a declarat Tsipras in urma votului din Parlament.

Propunerile urmeaza sa fie analizate de ministrii de Finante din zona euro. Conform unor surse, Comisia Europeana, Banca ...citeste mai departe despre "Parlamentul Greciei a votat austeritatea lui Tsipras - masurile sunt chiar mai dure decat cereau creditorii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Parlament Grecia masuri austeritate, #criza Grecia reforme , #Stiri Macroeconomie