Partidul lui Tsipras, scindat: Intre "sa respingem santajul creditorilor" si "sa sustinem guvernul"

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 22:18
676 citiri

Guvernul grec isi sustine vineri seara in fata legislativului ultimele propuneri trimise creditorilor internationali, dar cativa membri ai majoritatii parlamentare si-au exprimat nemultumirea fata de acestea intr-o declaratie foarte dura in care sugereaza parasirea zonei euro.

"Va cer sa sustineti efortul guvernului pentru un acord", a spus in fata comisiei parlamentare ce examineaza respectivele propuneri deputatul Dimitris Vitsas, membru al stangii radicale Syriza, condusa de premierul Alexis Tsipras.

Dupa analiza din comisie, cei 300 de deputati greci se vor reuni pentru a mandata prin vot executivul sa negocieze cu creditorii internationali un nou acord de asistenta financiara, pe baza ultimelor masuri propuse de Tsipras. Deputatul Vitsas a recunoscut ca unele dintre aceste masuri "ar putea avea un efect recesiv", dar a subliniat ca reformele avute in vedere de guvern vor permite 'atacarea problemelor cronice' ale tarii, cum ar fi coruptia si clientelismul.

Marturii de la ...citeste mai departe despre "Partidul lui Tsipras, scindat: Intre "sa respingem santajul creditorilor" si "sa sustinem guvernul"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Syriza scindare criza Grecia, #Tsipras masuri Grecia, #criza Grecia datorii , #Stiri Macroeconomie