Pericolul euro: Cum a impins o tara puternica in prapastie si n-a mai lasat-o sa iasa

Sambata, 25 Iulie 2015, ora 06:44
1052 citiri
Pericolul euro: Cum a impins o tara puternica in prapastie si n-a mai lasat-o sa iasa
Foto: Arhiva Ziare.com

Uneori, chiar si economiilor puternice li se intampla lucruri rele. Sa luam ca exemplu Finlanda. Are printre cele mai bune scoli din lume, guvernul este unul dintre cele mai putin corupte, iar, dintre tarile dezvoltate, Finlanda are una dintre cele mai mici datorii publice.

Totusi, in ciuda faptului ca principiile care stau la baza economiei Finlandei sunt puternice, economia in sine nu este, in realitate, deloc puternica, se arata intr-o analiza Washington Post.

Finlanda este, de fapt, blocata in cea mai lunga recesiune din istoria sa. Pe scurt, problemele ei au fost, daca nu cauzate, agravate de euro. Tara nordica a avut ghinionul ca moneda unica sa o impinga intr-o criza mai dificila decat se astepta sa fie.

Totul a inceput cand Apple a detronat Nokia. Numele companiei finlandeze nu mai era asociat cu smartphone-uri, ci cu smartphone-uri invechite.

Cum a adus Steve Jobs criza intr-una dintre cele mai prospere tari

Dupa cum a simtit Finlanda pe propria piele, nu e usor ...citeste mai departe despre "Pericolul euro: Cum a impins o tara puternica in prapastie si n-a mai lasat-o sa iasa" pe Ziare.com

#Finlanda euro, #Finlanda recesiune euro, #Finlanda criza euro , #Stiri Macroeconomie