Peste 250 de microintreprinderi, sprijinite cu peste doua milioane de euro

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 16:52
1176 citiri

Fondul European de Investitii (EIF) aloca peste doua milioane de euro pentru sprijinirea unui numar de peste 250 de microintreprinderi din Romania, informeaza, vineri, EIF.

In acest sens, Fondul European de Investitii si Vitas IFN Romania, sub egida Progress Microfinance, au semnat un contract de finantare, de peste doua milioane de euro, prin care institutia financiara nebancara va putea sa asigure intreprinzatorilor acces mai usor spre finantare, in special tinerilor intreprinzatori din vestul si centrul Romaniei, ce intampina dificultati in accesarea creditelor din surse bancare, potrivit Agepres.

Progress Microfinance este un proiect initiat si finantat de Comisia Europeana si gestionat de Fondul European de Investitii. Acesta ofera garantii si instrumente de finantare pentru intermediarii din domeniul microfinantarii. Initiativa este sustinuta de o finantare de 205 milioane de euro din partea Comisiei Europene si a Bancii Europene de Investitii (BEI).

Acordul cu Vitas IFN consemneaza cea de-a 63-a tranzactie semnata sub egida Progress Microfinance de la infiintarea Fondului, in 2010. Pana in prezent, au fost semnate angajamente de peste 130 de milioane de euro sub egida Progress Microfinance pentru beneficiarii sai, micro-debitori europeni. Tarile in care s-au semnat acorduri pana in prezent sunt Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Franta, Grecia, Irlanda, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, Romania, Slovenia, Slovacia, Spania, Suedia, Olanda si Regatul Unit al Marii Britanii.

Fondul European de Investitii (EIF) are ca misiune principala sprijinirea intreprinderilor micro, mici si mijlocii europene (IMM) prin facilitarea accesului la finantare. EIF creeaza si dezvolta capitaluri de crestere si de risc, garantii si instrumente de microfinantare, care tintesc in mod specific acest segment de piata. In acest rol, Fondul European de Investitii promoveaza obiectivele UE in sprijinul inovarii, cercetarii si dezvoltarii spiritului antreprenorial, cresterii economice si ocuparii fortei de munca. Totalul angajamentelor nete ale EIF in fonduri de capital privat s-a ridicat la peste 7,9 miliarde de euro la finele anului 2013. Cu investitii in peste 435 de fonduri, EIF este un jucator important in proiectele europene, avand in vedere amploarea si sfera de aplicare a investitiilor sale, in special in segmentele high-tech si segmentele de stadii incipiente. Portofoliul de credite garantate al EIF a insumat mai mult de 5,6 miliarde de euro, in peste 300 de operatiuni de la sfarsitul anului 2013, pozitionandu-se ca un actor important in acordarea de garantii pentru IMM-uri si un garant de top in microfinantare.

Vitas IFN Romania este o institutie de microcreditare ce ofera produse si servicii simple, rapide si inovatoare pentru clientii ne-bancabili din vestul si centrul Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Fond European de Investitii, #contract finantare sprijin microintreprinderi , #Stiri Macroeconomie