Peste 40.000 de bancnote euro false sunt confiscate lunar in Europa

Joi, 06 Septembrie 2007, ora 14:25
843 citiri

Peste 40.000 de bancnote euro false sunt confiscate la nivel european in fiecare luna, a declarat Eduard Lindgens, reprezentant al Politiei judiciare bavareze (Germania), la Conferinta Internationala a Expertilor Europeni in domeniul Contrafacerii Bancnotei Euro, care a avut loc la Bucuresti.

Potrivit lui Liedgens, peste sase miliarde de euro circula, la ora actuala, in lume. El a spus ca moneda europeana este falsificata mai ales in zona de sud-est a Europei - Turcia, Bulgaria si fostele tari iugoslave.

Oficialul german a adaugat ca, in urmatorii ani, Banca Centrala Europeana intentioneaza sa puna in circulatie o noua emisie de moneda euro, cu elemente de siguranta sporite.

Potrivit sefului Directiei de Combatere a Crimei Organizate din IGPR, Catalin Dragota, in Romania bancnotele euro false sunt descoperite, cel mai adesea, de lucratorii caselor de schimb valutar si provin de la romanii neavizati care muncesc in Italia si Spania. Totodata, el a mentionat ca in 2007, in tara noastra s-au inregistrat trei cazuri de falsificare a bancnotelor euro, in judetele Bacau, Alba si Tulcea, si au fost retrase din circulatie peste 700 de bancnote de 50, 200 si 100 euro.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.