Petrolul american, o mina de aur pentru Europa si o palma pentru Rusia?

Luni, 23 Martie 2015, ora 07:29
1061 citiri
Petrolul american, o mina de aur pentru Europa si o palma pentru Rusia?

SUA au un surplus de petrol, pe care ar putea sa il vanda aliatilor, inclusiv statelor europene. Legislatia actuala ii impiedica pe americani sa faca acest lucru, insa situatia s-ar putea schimba in viitor, avand in vedere ca unii politicienii vad scenariul ca pe o oportunitate. Va beneficia Romania de pe urma schimbarii strategiei Statelor Unite?

"Eliminarea interdictiei exporturilor de petrol va da un impuls economiei si ne va intari pozitia la nivel mondial", a transmis fostul subsecretar de stat american, Michele Flournoy, potrivit Business Insider.

Ea sustine ca autoritatile din SUA trebuie sa ia in considerare aceste beneficii uriase, mai ales ca schimbarea legii ar ajuta si aliatii.

"Conditiile de piata sunt excelente pentru a face acest pas", a explicat Flournoy, care conduce Centrul pentru Securitatea Nord-Americana.

Dar dezbaterile in Congres sunt aprinse, pentru ca mai multi factori trebuie luati in considerare. Printre acestia se numara scaderea pretului ...citeste mai departe despre "Petrolul american, o mina de aur pentru Europa si o palma pentru Rusia?" pe Ziare.com

#petrol export SUA, #petrol SUA export Romania, #SUA export petrol Europa, #SUA export petrol UE , #Stiri Macroeconomie