Planul ambitios de regandire a oraselor: Masinile ar putea disparea

Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 15:24
1040 citiri
Planul ambitios de regandire a oraselor: Masinile ar putea disparea

Un plan ambitios a fost anuntat zilele acestea la Davos, unde cei mai puternici oameni din lume s-au adunat pentru a participa la Forumul Economic Mondial: regandirea tuturor oraselor lumii astfel incat utilizarea masinilor personale sa devina inutila.

Ideea a fost prezentata de fostul vicepresedinte american Al Gore, de fostul presedinte mexican Felipe Calderon si de colegii lor din cadrul Comisiei Globale privind Economia si Clima si este inclusa intr-un raport mai amplu care vizeaza lupta impotriva incalzirii globale.

Mijloacele principale prin care s-ar ajunge la un astfel de deziderat sunt o dezvoltare urbana compacta, de exemplu, prin construirea unor cartiere mixte din punct de vedere social si functional, imbunatatirea domeniului transportului public, cu ajutorul tehnologiei, punandu-se accent pe sisteme de transport inteligente, dar si o guvernare coordonata, realizata de institutii eficiente si responsabile, se arata in raport.

Costurile s-ar ridica la aproximativ 90 ...citeste mai departe despre "Planul ambitios de regandire a oraselor: Masinile ar putea disparea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#orase fara masini Davos, #transport public , #Stiri Macroeconomie