Planul americanilor pentru a scapa Europa de "jugul" energetic rusesc - Va beneficia si Romania?

Joi, 30 Iulie 2015, ora 07:26
1152 citiri
Planul americanilor pentru a scapa Europa de "jugul" energetic rusesc - Va beneficia si Romania?
Foto: Ziare.com

O companie americana planuieste sa livreze gaz natural lichefiat in centrul si sud-estul Europei, in cativa ani, astfel ca statele din regiune ar putea scapa putin de "jugul" energetic al Rusiei.

Cheniere Energy va ajunge in acest an in vestul Batranului Continent, insa are de gand sa se extinda si spre partea de Rasarit, arata sursele Reuters, citate de Moscow Times.

Mai exact, compania din SUA ar intentiona sa aduca in Croatia un terminal de regazificare.

"Ar putea ajunge in curand in statele din centrul si din estul Europei", au explicat cateva persoane care cunosc planurile firmei energetice americane. Acestea au dorit insa ca numele lor sa nu fie dezvaluit. "Momentan, problema e ca exista multe locuri unde nu exista infrastructura. Insa acest lucru se poate rezolva in 2-3 ani", mai arata sursele citate.

Gazul natural lichefiat va conduce la imbunatatirea securitatii energetice din regiune, prin diversificarea surselor de alimentare, un lucru important, in contextul in ...citeste mai departe despre "Planul americanilor pentru a scapa Europa de "jugul" energetic rusesc - Va beneficia si Romania?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gaz natural lichefiat SUA, #SUA gaze Europa , #Stiri Macroeconomie