Planul pentru salvarea Greciei, criticat din nou de Varoufakis: Nu va functiona

Miercuri, 12 August 2015, ora 20:45
886 citiri

Noul plan de asistenta financiara stabilit de Grecia cu creditorii internationali "nu va functiona", apreciaza Yanis Varoufakis, fost ministru de Finante.

"Acordul privind planul de asistenta financiara nu va functiona", a declarat Varoufakis, explicand ca nu este singurul care are aceasta opinie.

"Ministrul Finantelor, Euclid Tsakalotos, spune, intr-o masura mai mare sau mai mica, exact acelasi lucru", a adaugat Varoufakis.

Ce implica al treilea plan de salvare a Greciei si de ce este important

"Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schauble, a mers in Bundestag si a spus pur si simplu ca acordul nu va functiona", a insistat Varoufakis, care a demisionat pe 6 iulie din functia de ministru de Finante al Greciei pentru ca nu a acceptat continuarea politicilor de austeritate.

"Fondul Monetar International incearca in mod disperat sa sustina un program bazat pe o datorie suverana nesustenabila... Toata lumea incearca sa aplice acest plan...", a explicat ...citeste mai departe despre "Planul pentru salvarea Greciei, criticat din nou de Varoufakis: Nu va functiona" pe Ziare.com

#Varoufakis plan asistenta Grecia, #Varoufakis salvare Grecia , #Stiri Macroeconomie