PMP are 2.500 de amendamente la proiectul de buget pe 2019 si denunta o problema tehnica

Duminica, 10 Februarie 2019, ora 16:59
828 citiri
PMP are 2.500 de amendamente la proiectul de buget pe 2019 si denunta o problema tehnica
Foto: Arhiva Pixabay

PMP a pregatit nu mai putin de 2.500 de amendamente la proiectul de buget pe 2019 intocmit de Guvern si, totodata, denunta o problema de ordin tehnic.

Liderul formatiunii politice, Eugen Tomac, a anuntat, duminica, pe Facebook, ca a terminat pregatirea a 2.500 de amendamente la Legea bugetului de stat, acestea fiind "inspirate din promisiunile PSD". El sustine ca proiectul de buget este "o catastrofa marca Dragnea".

"Tocmai am incheiat pregatirea celor aproximativ 2.500 de amendamente ale PMP la Legea Bugetului de stat pentru anul 2019. La fel ca anul trecut, acestea sunt, ale celor care indraznesc sa ne minta de ani buni, realitatea fiind din ce in ce mai ingrijoratoare. Este un buget al recesiunii, un buget care nu solutioneaza niciuna dintre problemele mari ale Romaniei", a scris pe Facebook liderul PMP, Eugen Tomac.

El sustine ca guvernul trebuie sa aloce bani pentru crese si gradinite, pentru ambulante, dar si pentru infrastructura: centura capitalei, autostrada Bucuresti - Brasov, autostrada Iasi - Targu Mures.

"Trebuie sa alocam bani pentru gazificarea Romaniei. Este inadmisibil ca in secolul XXI sa avem in Romania orase si comune care nu sunt racordate la retelele de gaze. Acesta este bugetul catastrofa marca Dragnea. Aceasta este tara guvernata de PSD. PMP va lupta pentru fiecare dintre amendamentele pregatite si avem speranta ca acestea vor fi sustinute de colegii parlamentari din alte partide", a adaugat Tomac.

Probleme de ordin tehnic

Totodata, vicepresedintele PMP, Ionut Simionca, a afirmat ca site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice nu poate fi accesat, fiind astfel o piedica majora in formularea de amendamente legate de dezvoltarea locala. El a mai spus ca bugetul e indreptat spre consum, nu investitii.

"Inca o piedica in calea formularii de amendamente la buget: site-ul MDRAP, nefunctional In timp ce incercam, sub presiunea timpului, sa formulez amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pe 2019, am constatat ca site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice nu poate fi accesat. Cele mai multe solicitari legate de buget, pe care le-am strans de la primarii judetului Bistrita-Nasaud si de la cetatenii acestui judet, se refera la investitii publice finantate prin programe gestionate de MDRAP. Caderea site-ului acestei institutii devine astfel o piedica majora in formularea de amendamente legate de dezvoltarea locala", a declarat vicepresedintele PMP, Ionut Simionca, ...citeste mai departe despre "PMP are 2.500 de amendamente la proiectul de buget pe 2019 si denunta o problema tehnica" pe Ziare.com

#amendamente PMP buget 2019, #amendamente buget 2019, #dezbateri buget 2019, #buget 2019 , #Stiri Macroeconomie