Politician din Liga Nordului: Italia nu vrea un german la conducerea BCE. UE risca destramarea

Joi, 19 Iulie 2018, ora 21:55
1049 citiri
Politician din Liga Nordului: Italia nu vrea un german la conducerea BCE. UE risca destramarea
Foto: captura video

Italia nu este de acord cu numirea germanului Jens Weidmann in functia de presedinte al Bancii Centrale Europene (BCE), afirma Claudio Borghi, un economist din cadrul formatiunii de extrema-dreapta Liga Nordului, aflata la guvernare, avertizand ca Uniunea Europeana risca destramarea.

Presedintele BCE, italianul Mario Draghi, urmeaza sa se retraga din activitate la finalul mandatului de opt ani, in octombrie 2019. Germania ar vrea conducerea BCE pentru prima data de la crearea institutiei.

Presedintele Bancii centrale germane (Bundesbank), Jens Weidmann, nu a fost propus oficial pentru acest post, dar este considerat cel mai plauzibil candidat.

"Jens Weidmann nu ar fi o optiune buna pentru Italia", a afirmat, pentru agentia de presa Reuters, Claudio Borghi, un economist din cadrul partidului Liga Nordului (extrema-dreapta, eurosceptic).

"Opiniile incisive ale lui Jens Weidmann in sensul unor politici monetare si fiscale restrictive ar putea conduce la dezintegrarea Europei. Dimpotriva, decizia lui Mario Draghi privind achizitionarea obligatiunilor suverane UE prin asa-numitul program de relaxare cantitativa a mentinut coeziunea actualului Bloc comunitar", a argumentat politicianul italian. ...citeste mai departe despre "Politician din Liga Nordului: Italia nu vrea un german la conducerea BCE. UE risca destramarea" pe Ziare.com

#BCE noua conducere Germania, #Italia conducere ECB , #Stiri Macroeconomie