Ponta anunta "o premiera absoluta" in Romania: Statul se imprumuta de la populatie

Miercuri, 03 Iunie 2015, ora 10:56
1058 citiri
Ponta anunta "o premiera absoluta" in Romania: Statul se imprumuta de la populatie

Banii pe care persoanele fizice din Romania doresc sa-i economiseasca isi gasesc un loc excelent in titlurile de stat, garantate de Guvern la o dobanda care sa tina cont de realitatea pietei, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta, care a participat la lansarea Programului FIDELIS - emisiuni de titluri de stat pentru populatie, derulat prin Bursa de Valori Bucuresti.

"Am raspuns la o ora atat de timpurie invitatiei Bursei de Valori Bucuresti pentru a incerca sa facem publicitate pentru un instrument care nu a mai fost folosit in Romania. Inteleg ca in 2005 a fost o emisiune de titluri de stat pentru persoane fizice, dar nu prin Bursa de Valori.

Deci, intr-un fel, astazi este o premiera absoluta: titluri de stat care pot fi achizitionate de catre persoanele fizice - un instrument pe care tarile si economiile dezvoltate il folosesc de foarte mult timp, cu foarte mare eficienta. Noi nu l-am mai folosit pana acum.

Incercam sa explicam persoanelor fizice ca banii pe care vor ...citeste mai departe despre "Ponta anunta "o premiera absoluta" in Romania: Statul se imprumuta de la populatie" pe Ziare.com

#titluri stat populatie, #statul imprumuta cetateni, #Ponta titluri stat populatie , #Stiri Macroeconomie