Ponta o rupe cu FMI? "Noi suntem elevul model al Europei..."

Vineri, 05 Decembrie 2014, ora 17:14
1285 citiri
Ponta o rupe cu FMI? "Noi suntem elevul model al Europei..."
Foto: Obiectiv.info

Premierul Victor Ponta a comentat, vineri, cererea Fondului Monetar International (FMI), in cadrul discutiilor tehnice, de a reduce deficitul bugetar de la 1,4% la 0,9% pentru anul viitor, precizand ca cele mai importante discutii se poarta, de fapt, cu Comisia Europeana.

"Legat de negocierile cu FMI, din ce in ce mai mult - si e si normal, ca avem un acord care va expira in 2015 si nu se va reinnoi, pentru ca nu e cazul - discutiile se fac cu Comisia Europeana.

E vorba de faimosul tratat fiscal, de obligatiile pe care Romania si le-a asumat in 2011 de reducere a deficitului bugetar, iar discutiile sunt in acest moment legate de modul in care putem sa respectam acel 1,4% deficit bugetar prognozat", a explicat premierul Victor Ponta.

El a sustinut ca de fiecare data negocierile au fost dure.

"Problemele sunt la Comisia Europeana. Noi suntem elevul model al Europei si nu as vrea sa fim elevul model acceptand ...citeste mai departe despre "Ponta se leapada de FMI? Premierul: Din ce in ce mai mult, discutiile se fac cu Comisia Europeana" pe Ziare.com.

#Ponta discutii FMI, #Ponta discutii Comisia Europeana, #Ponta deficit bugetar 2015 , #Stiri Macroeconomie