Ponta, sperante pentru aderarea Romaniei la zona euro

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 14:56
999 citiri
Ponta, sperante pentru aderarea Romaniei la zona euro

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, dupa intalnirea cu vicepresedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, comisar european pentru moneda euro si dialog social, ca ultimii trei ani dau "curaj si optimism" Romaniei ca isi poate atinge obiectivul de aderare la zona euro.

"Un obiectiv ambitios, care presupune eforturi sustinute si care va implica institutiile publice, guvernatorul Bancii Nationale, presedintele Romaniei, Guvernul, Parlamentul, dar si un efort al intregii societati romanesti, un efort pe zona economica si sociala, pentru ca Romania sa fie capabila cu adevarat sa fie un membru puternic al zonei euro si sa aiba o economie capabila sa reziste la competitia din zona euro. Ultimii trei ani ne dau curaj si optimism ca putem sa indeplinim acest obiectiv", a declarat premierul Ponta, la Palatul Victoria.

El a asigurat Comisia Europeana si toti partenerii internationali ca guvernul pe care-l conduce se angajeaza sa respecte toate obligatiile privind aderarea la ...citeste mai departe despre "Ponta, sperante pentru aderarea Romaniei la zona euro" pe Ziare.com

#Ponta zona euro, #aderare Romania zona euro , #Stiri Macroeconomie