Portofelele britanicilor sunt deja mai usoare. Ce ii costa mai mult si ce ii asteapta

Sambata, 15 Octombrie 2016, ora 08:27
682 citiri
Portofelele britanicilor sunt deja mai usoare. Ce ii costa mai mult si ce ii asteapta
Foto: Arhiva Ziare.com

Perspectiva Brexit-ului lasa deja urme in portofele britanicilor. Acestia trebuie sa cheltuiasca in prezent mai mult pentru bunuri care variaza de la alimente la electronice si trebuie sa scoata mai multi bani din buzunare pentru a pleca in vacanta, pe fondul declinului cunoscut in ultima vreme de lira sterlina.

Moneda britanica a scazut cu 18% fata de dolarul american si cu 15% fata de moneda euro in mai putin de patru luni, timpul scurs de la referendumul prin care s-a decis iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, noteaza CNN.

Deprecierea lirei a atras dupa sine scumpirea a numeroase produse in magazinele britanice.

"Pe masura ce lira se devalorizeaza, fenomen pe care multi consumatori il vad mai degraba ca pe o idee abstracta, care ii intereseaza numai pentru bancheri, vom simti tot mai mult efectele in portofele, atunci cand cumparam de la companii multinationale", a spus Nick Lee, profesor la Warwick Business School.

Iata pentru ce britanicii platesc deja mai ...citeste mai departe despre "Portofelele britanicilor sunt deja mai usoare. Ce ii costa mai mult si ce ii asteapta" pe Ziare.com

#Brexit preturi Marea Britanie, #scumpiri Marea Britanie , #Stiri Macroeconomie