Potential urias al Romaniei: Am putea potoli setea europenilor pentru urmatorii 25 de ani

Luni, 01 Februarie 2016, ora 16:22
1471 citiri
Potential urias al Romaniei: Am putea potoli setea europenilor pentru urmatorii 25 de ani
Foto: Facebook/Societatea Nationala a Apelor Minerale

Romania poate asigura apa minerala necesara tarilor europene pe o perioada de 25 de ani, a transmis, luni, directorul general al Societatii Nationale a Apelor Minerale (SNAM), Radu Dumitru.

"Rezervele Romaniei de apa minerala sunt foarte mari, in conditiile in care acopera cam 60% din volumul de apa minerala existent la nivelul Europei. Din cantitatea disponibila in Romania se extrage cam 70%.

Cu alte cuvinte, Romania poate asigura apa minerala necesara timp de 25 de ani continuu, ca si potential de resursa de apa minerala, de calitate foarte buna. Pe langa izvoarele aflate deja in exploatare, in prezent avem in cercetare 10 perimetre", a spus Radu Dumitru, intr-un interviu acordat Agerpres.

El a mai mentionat ca tara noastra are un mare potential de export, dar doar 3-4% din volumul de vanzari ajunge in strainatate, adica aproximativ 2 milioane de metri cubi de apa.

Insa Societatea Nationala a Apelor ...citeste mai departe despre "Potential urias al Romaniei: Am putea potoli setea europenilor pentru urmatorii 25 de ani" pe Ziare.com

#export ape minerale, #ape minerale Romania, #ape mineral export state arabe , #Stiri Macroeconomie