Prabusirea pretului petrolului baga in faliment doua industrii la care poate ca nu te-ai fi gandit

Vineri, 05 Februarie 2016, ora 07:49
1611 citiri
Prabusirea pretului petrolului baga in faliment doua industrii la care poate ca nu te-ai fi gandit
Foto: Arhiva Ziare.com

Companiile energetice nu sunt singurele victime ale prabusirii pretului petrolului. Alte doua industrii au de suferit din aceasta cauza, iar unele companii se afla in pragul falimentului.

Marile investitii in dezvoltarea fabricilor de materiale plastice sunt compromise, pe fondul cotatiilor mici ale titeiului.

Efectul neasteptat al prabusirii pretului petrolului: Un nou val de imigranti va veni catre Europa?

Un astfel de exemplu este compania sud-coreeana LG Chem, care a abandonat planul de a construi un complex de 4,2 miliarde de dolari in Kazakhstan, arata OilPrice.com.

Acesta ar fi trebuit sa fabrice materiale plastice, insa s-a renuntat la idee din cauza costurilor ridicate pentru astfel de constructii, dar si din cauza pretului scazut al petrolului.

In urma cu cinci ani, LG Chem a batut palma cu Kazakhstan Petrochemical Industries (KPI) pentru a realiza proiectul, ca un joint-venture intre cele doua companii. Fiecare urma sa detina 50% din actiunile ...citeste mai departe despre "Prabusirea pretului petrolului baga in faliment doua industrii la care poate ca nu te-ai fi gandit" pe Ziare.com

#efecte prsbusire pret petrol, #efecte petrol ieftin, #petrol ieftin faliment , #Stiri Macroeconomie