Presa din SUA scrie ca Dragnea s-a dus la investirea lui Trump pentru a-i facilita unui milionar american afaceri cu statul roman

Joi, 08 Februarie 2018, ora 16:12
1219 citiri
Presa din SUA scrie ca Dragnea s-a dus la investirea lui Trump pentru a-i facilita unui milionar american afaceri cu statul roman
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu au fost invitati la ceremonia de investire a lui Donald Trump de un milionar american care era interesat sa faca afaceri cu statul roman, informeaza presa americana.

Cel care a semnat invitatia celor doi romani la Washington este Elliot Broidy, un cunoscut lobbyst american care in ultimii ani a investit masiv in industria de aparare, informeaza jurnalistii americani Ben Wieder si Peter Stone.

Intr-o investigatie publicata pe McClatchydc.com, cei doi descriu modul in care Elliot Broidy a ajuns sa se imbogateasca furnizand servicii de informatii bazate de inalta tehnologie catre Armata Statelor Unite. Ulterior, acesta a dorit sa investeasca si in strainatate. A cautat state in care bugetul pentru Aparare urma sa creasca si asa a hotarat sa initieze o investitie in tara noastra.

Pe Dragnea l-ar fi invitat la investirea lui Donald Trump pentru ca, potrivit unui expert citat de publicatia americana, "nu puteai obtine un contract in Romania fara aprobarea lui".

Iata un fragment din articolul publicat de presa americana:

"Faptul ca Broidy i-a invitat pe romani la inaugurare pare sa fi fost unul dintre numeroasele sale eforturi de a obtine noi contracte in SUA si in strainatate pentru societatea Circinus LLC pe care o cumparase pe tacute in 2015.

Mica firma cu sediul in Virginia e specializata in oferirea de servicii de informatii bazate de inalta tehnologie pentru armata.

Cumpararea acestei societati a facut parte dintr-o strategie mai ampla a lui Broidy privind lupta impotriva terorismului, sustine purtatorul acestuia de cuvant, Ron Bonjean.

'Incepand cu 9 septembrie 2011, Elliott Broidy a fost un sustinator infocat al luptei impotriva terorismului, inclusiv al canditatillor care sa protejeze tara si pe americani de teroristi', a spus Ron Bonjean. (...)

In 2014, inainte ca Broidy sa cumpere Circinus, compania castigase o pozitie privilegiata in vederea participarii la un contract in valoare de 7,2 miliarde de dolari pentru furnizarea de asistenta pentru Centrul de Comanda pentru Informatii si Securitate Nationala al Armatei americane.

Dar aceasta calitate nu-i garanta companiei ca va primi contracte bine platite, ci doar ca va avea posibilitatea sa concureze pentru ele.

Broidy era insa bine pozitionat pentru a beneficia de pe urma acestor contracte in momentul in care noul presedinte a cerut o crestere 'istorica' a cheltuielilor de aparare".

Publicatia americana descrie in continuare modul in c ...citeste mai departe despre "Presa din SUA scrie ca Dragnea s-a dus la investirea lui Trump pentru a-i facilita unui milionar american afaceri cu statul roman" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Liviu Dragnea Donald Trump Elliot Broidy, #Liviu Dragnea afaceri stat Ellior Broidy , #Stiri Macroeconomie