Presedintele ANCS: Romania sta prost la capitolul drepturi de proprietate intelectuala

Joi, 20 Septembrie 2007, ora 11:50
1138 citiri

Romania este una dintre cele mai deficitare tari la capitolul de drepturi de proprietate intelectuala, a declarat presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare stiintifica, Anton Anton, pentru Rompres.

'La partea cu proprietatea intelectuala, suntem deficitari. Romania este mai deficitara decat celelalte tari din Europa la acest capitol. In general, tarile europene sunt deficitare', a spus Anton Anton.

Presedintele ANCS a acuzat faptul ca inregistrarea la OSIM a unui brevet dureaza patru ani.

'ANCS, impreuna cu OSIM, va organiza seminarii la care sa participe directorii de proiecte avand ca tematica proprietatea intelectuala. Oamenii trebuie sa stie ce sa faca', a adaugat seful ANCS.

In opinia sa, in Romania in prezent 'se face o diseminare larga a cercetarii'.

'Trebuie sa facem cercetare si rezultatele cercetarii sa se incadreze in trei mari categorii: articole pe care sa le recunoasca comunitatea stiintifica, elemente de proprietate intelectuala care trebuie protejate corespunzator sau dezvoltare de tehnologii', a explicat presedintele ANCS.

Anton Anton si-a manifestat increderea ca seminarul 'Aspecte privind drepturile de proprietate intelectuala pentru proiectele propuse in cadrul Programului Cadru 7: probleme practice' va avea rezultate si ii va ajuta pe cei care dobandesc rezultate prin cercetare sa si le protejeze.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.