Pretul petrolului, in cadere libera - cine va castiga si cine va pierde

Sambata, 12 Septembrie 2015, ora 17:55
1743 citiri
Pretul petrolului, in cadere libera - cine va castiga si cine va pierde
Foto: Ziare.com

Pretul barilului de petrol ar putea atinge in curand noi minime istorice, astfel ca o saturatie masiva a aprovizionarii mondiale va persista pana la sfarsitul anului 2016.

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume, a publicat vineri un raport in privinta pretului petrolului, subliniind ca acesta va fi "si mai scazut pentru si mai mult timp", relateaza CNN Money.

Astfel, temerile privind un baril de petrol cotat la 40 de dolari vor fi depasite de prognoza ce estimeaza o scadere a pretului pana la 20 de dolari.

Pentru anul 2016, pretul mediu al unui baril de petrol este estimat la 45 de dolari, in scadere de la o estimare de 57 de dolari, insa compania a precizat ca riscul unei prabusiri catre pragul de 20 de dolari este tot mai crescut.

Exclusiv Analiza unui colaborator Forbes: pretul benzinei in SUA si Europa. Cum sta Romania

Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), formata din 12 state din Asia, Africa si America de Sud, va ...citeste mai departe despre "Pretul petrolului, in cadere libera - cine va castiga si cine va pierde" pe Ziare.com

#scadere pret petrol, #pret petrol baril, #pret baril petrol, #sua pret petrol, #OPEC productie petrol , #Stiri Macroeconomie