Pretul petrolului s-a prabusit iar: Cel mai scazut nivel din 2003 - Ce rol joaca Iranul

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 10:15
1647 citiri
Pretul petrolului s-a prabusit iar: Cel mai scazut nivel din 2003 - Ce rol joaca Iranul
Foto: Arhiva Ziare.com

Pretul petrolului a ajuns, luni, la cel mai scazut nivel din 2003, in conditiile in care Occidentul a ridicat sanctiunile impuse Iranului in acest weekend.

Masura a fost luata dupa ce Agentia Internationala pentru Energie Atomica a publicat un raport care arata ca Teheranul si-a redus activitatea nucleara, asa cum cere acordul semnat cu marile puteri anul trecut, relateaza Reuters.

In consecinta, Iranul poate relua exporturile de petrol. Vestea, insa, a venit intr-un moment prost, considera analistii Barclays.

"Un surplus de titei pe piata va pune o presiune si mai mare pe pret", arata acesti specialisti, intr-o nota remisa clientilor.

In contextul ridicarii sanctiunilor pentru Iran, cotatia Brent, relevanta pentru Europa, a scazut la 27,67 dolari pe baril, atingand cel mai scazut nivel din 2003.

Pe bursa americana, pretul este de 28,36 de dolari si se apropie de minimul ultimilor 12... citeste mai departe despre "Pretul petrolului s-a prabusit iar: Cel mai scazut nivel din 2003 - Ce rol joaca Iranul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prabusire pret petrol, #pret petrol minim, #scadere pret petrol, #pret petrol Iran, #pret petrol , #Stiri Macroeconomie