Preturile petrolului au crescut la un nou maxim al ultimelor trei luni

Marti, 31 Decembrie 2019, ora 09:39
1232 citiri
Preturile petrolului au crescut la un nou maxim al ultimelor trei luni
Foto: Arhiva Pixabay

Preturile petrolului au crescut luni la un nou maxim al ultimelor trei luni, sustinute de optimismul privind semnarea acordului comercial dintre Statele Unite si China si de date industriale peste asteptari, in timp ce traderii urmaresc indeaproape situatia din Orientul Mijlociu, in urma atacurilor aeriene americane in Irak si Siria.

Cotatia petrolului Brent a urcat cu 55 de centi, la 68,71 dolari pe baril, in timp ce pretul petrolului american WTI a avansat cu 28 de centi, la 62 de dolari pe baril, transmite Reuters.

Pe parcursul tranzactiilor, petrolul Brent a atins 68,99 dolari pe baril, iar petrolul WTI 62,34 dolari pe baril. In ambele cazuri, cotatia a fost la cel mai ridicat nivel de dupa 17 septembrie.

In termeni anuali, pretul petrolului Brent a crescut cu aproximativ 27% in 2019, iar petrolul WTI cu circa 36%.

Consilierul pentru comert al Casei Albe Peter Navarro a declarat intr-un interviu la Fox News ca faza intai a acordului comercial dintre SUA si China va fi semnata saptamana viitoare.

Navarro a citat, dar nu a confirmat o stire potrivit careia vicepremierul chinez Liu He va face o vizita la Washington pentru semnarea acordului.

"Washingtonul o trimis o invitatie, iar Beijingul a acceptat-o", a declarat o sursa citata de publicatia South China Morning Post. ...citeste mai departe despre "Preturile petrolului au crescut la un nou maxim al ultimelor trei luni" pe Ziare.com

#preturi petrol maxim , #Stiri Macroeconomie