"Profetul crizelor", despre cea de a treia revolutie industriala

Vineri, 02 Ianuarie 2015, ora 20:57
3244 citiri
"Profetul crizelor", despre cea de a treia revolutie industriala
Foto: Business Insider

Noile tehnologii, care se dezvolta febril si par sa nu cunoasca nicio limita, lasa impresia ca pregatesc o a treia revolutie industriala a omenirii, dupa ce am scapat cu greu din primele doua - comenteaza economistul si profesorul Nouriel Roubini, intr-un articol publicat la acest inceput de an.

Managerii din domeniul inovatiilor si cercetatorii de tot felul, par convinsi ca, in sfarsit, suntem pe un trend pozitiv in ce priveste viitorul. Singurul nostru rol este sa observam pasii cu care avanseaza robotica si automatizarea, cum sporeste neintrerupt productivitatea si cum vin dupa ea - automat - profiturile companiilor, potrivit in Project Syndicate.

Suntem tentati sa nu ne intrebam in ce masura locurile de munca oferite noilor generatii se vor inmulti si ele pe masura avansului tehnologic asteptat. Parca ne-am intreba: la ce ne mai trebuie locuri de munca atunci cand progresul ne asigura totul?

Trei lacune

Judecand la rece, trebuie sa observam ca, totusi, progresul ...citeste mai departe despre ""Profetul crizelor", despre cea de a treia revolutie industriala" pe Ziare.com

#Profetul Crizelor, #poductivitate roboti, #somaj roboti, #revolutie indusriala , #Stiri Macroeconomie